prazdninovy

Prázdninový koláč

Ten nejrychlejší, nejjednodušší a vůbec nejlepší koláč na léto! Když ho upeču, vždycky se po něm jen zapráší. Pravidelně ho nosím na návštěvy, protože si ho každý hned zamiluje. Těsto je supersnadné a nejdůležitější je nešetřit ovocem!

Koláčová forma o průměru cca 24 cm
Doba přípravy: 15 minut + 50–60 minut pečení

3 vejce
150 g hnědého cukru + 80 g na posypání
120 g hladké mouky
700 g ovoce – třešně, rybíz, angrešt, maliny, borůvky…
80 g másla + na vymazání formy
80 g hnědého cukru

1. Troubu si předehřeju na 180 °C a formu vymažu máslem. V mixéru vyšlehám vajíčka s cukrem do husté pěny, pak snížím rychlost na minimum a pomalu přisypávám mouku.

2. Pak si připravím ovoce. Třešně jen odstopkuji ale nevypeckovávám je, protože takhle si zachovají více šťávy. Zbylé ovoce podle potřeby odstopkuji a omyju. Ovoce si rozdělím na dvě části. První nasypu do formy a zaliju těstem.

3. Navrch nasypu zbylé ovoce, pokladu kousky másla, rovnoměrně posypu hnědým cukrem a vložím do vyhřáté trouby. Koláč peču dozlatova, trvá to 50 až 60 minut.

prazdninovy1

prazdninovy2

prazdninovy3

prazdninovy4

prazdninovy5

prazdninovy6

prazdninovy7

prazdninovy8

prazdninovy9

prazdninovy10

prazdninovy11

prazdninovy12

7 komentářů k “Prázdninový koláč

  1. To je snad nejlepší kuchařka!!!

  2. Vypada senzacne! Da se pouzit i mrazene ovoce?

    1. Dnes jsem zkusila z mraženého ovoce (červený / černý rybíz + višně) a koláč je vynikající.

  3. Už se peče ☺️ Sic jen s třešněma, ale to nám vůbec nevadí. V deštivém dnu mlsáme nejraději🌧

  4. Může být místo normálního másla Hera?

  5. No je úplně skvělí

  6. Jednoduchý, ale o to úžasnější koláč. Dnes jsem pekla poprvé, ale né naposled. Určitě vyzkouším i další. Hezký den…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *