rebarborovy

Rebarborovo-jahodový koláč

Před pár týdny jsem dostala chuť na rebarborový koláč a rozhodla jsem se, že si vymyslím svůj vlastní recept. Nějakou dobu jsem ho ladila. Přidávala jsem máslo, rebarboru, ubírala mouku a mezitím ještě začala sezóna jahod, tak jsem je přidala taky! Tenhle koláč je opravdu hodně šťavnatý, tak se nedivte, že vám nepůjde ukrojit přesně zarovnaný kousek, zato si pak užijete opravdu sladkokyselé blaho s křupavou máslovou krustou. Jo a nedávno jsem ho přinesla k Bejšům na večeři jako dezert a Marušku napadlo doplnit koláč o zakysanou smetanu! Tu si k tomu určitě taky dejte! Hezký víkend!

Koláčová forma o průměru cca 24 cm
Doba přípravy: 15 minut + 50-60 minut pečení

3 vejce
180 g hnědého cukru
120 g hladké mouky
450 g jahod
3 stonky rebarbory
70 g másla
100 g hnědého cukru

1. Nejdříve si předehřeju troubu na 180 °C a pečicí formu vymažu máslem. V mixéru vyšlehám vajíčka s cukrem do husté pěny, pak ztlumím rychlost mixéru na nejnižší a pomalu přisypávám mouku.

2. Očistím si jahody a nakrájím je na čtvrtky. Rebarboru lehce oškrábu a nakrájím ji na tenké plátky. Pak si ovoce rozdělím na dvě poloviny a první nasypu do máslem vymazané formy a zaliju ji těstem.

3. Navrch těsta pak nasypu druhou polovinu ovoce, pokladu kousky másla, rovnoměrně posypu hnědým cukrem a vložím do vyhřáté trouby. Koláč peču do zlatova zhruba 50 až 60 minut.

rebarborovy1

rebarborovy2

rebarborovy3

rebarborovy4

rebarborovy5

rebarborovy6

rebarborovy7

rebarborovy8

rebarborovy9

rebarborovy10

rebarborovy11

6 komentářů k “Rebarborovo-jahodový koláč

  1. Krásná mísa… značka?

  2. Dobrý den, Báro.
    Musím říct, že tenhle koláč je bezkonkurenční! Během týdne ho peču už podruhé a zdaleka ne naposledy. Děkuji za skvělý recept! :-d

  3. Supr parádní koláč. Jen množství cukru jsme snížili o cca 80-90g. Oněch 280g cukru (celkem) bylo na nás moc sladké. Po redukci cukru to mám jako jeden z nejlepších koláčů.

  4. Opravdu je skvely, po dlouhy dobe neco, co mi doma snedli okamzite 😉

  5. lepsi jsem nejedla 🙂

  6. Skvely kolac!!! Dekujeme za recept.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *